Двукрили (портални) врати

Двукрили (портални) врати

Не за всяко помещение са подходящи стандартните еднокрили врати, без значение от модела и визията им. Те са чудесно решение за дома и офиса, но не са удобни за големи конферентни зали, ателиета,ресторанти, салони за празнични събития и др. В тези случаи много по удачни са двукрилите или т.н. портални врати.

portalna-vrata-svodПо всичките си характеристики, касаещи техниката и материалите за изработка, както и по естетическия си вид, тези врати не се различават от еднокрилите – могат да бъдат от масив или МДФ, плътни или остъклени, в различни цветове и модели.

За цената и надценката при вратите – разумния баланс – вижте го.

Изборът за посока на отваряне при тях се свежда до това навътре или навън от помещението да се разтварят двете крила, тъй като едното винаги е ляво, а друго дясно. Изключение правят само двукрилите люлеещи врати чиито панти позволяват движение на над 180°, т.е. отваряне и в двете посоки.

Този вид врати се нуждаят от повече място при отваряне, затова са подходящи за голоеми помещения, просторни, с широки стени и високи тавани – не само от практична гледна точка, но и от естетическа. Двукрилите врати осигуряват достатъчно пространство за свободно преминаване на големи групи хора, както и за движение едновременно и в дветепосоки (от и към помещението). През тях лесно могат да се внасят и изнасят мебели, техника и др. обемисти предмети, а когато не е необходимо толкова място, може да се използва само едното крило.

Тези удобства предполагат употребата на портални врати за обществени зали, хотели, заведения и др.

Поради големите си размери, тези врати притежават величествено излъчване. Тяхната красота и елегантност придават царствен вид на помещението и го изпълват с празнична атмосфера. Много са подходящи за зали, в които се провеждат тържествени събития – сватби, награждавания и др.

Преминаването през внушителните двукрили врати създава у човек усещането, че е специален, и превръща момента в незабравимо преживяване. Освен това големината им позволява поставянето на всякакви декорации, в зависимост от повода, което допълнително персонализира интериора и го прави уникален за всяко събитие.

За различните фирми за врати в София – съвет при избора на фирма – от проверкана.com …репутация, конкретни предложения, опит…вижте…