Как да изберем интериорна врата според вида на помещението

Независимо от огромното разнообразие от интериорни врати, което пазарът предлага, всяка врата трябва да бъде съобразена с изискванията и вида на помещението.

Битови помещения

За вратите от този тип е важно да изглеждат добре и да имат добри експлоатационни качества.

Когато избирате врата за коридора трябва да имате предвид, че в това помещение няма прозорци, затова най-подходящи са стъклените врати, които позволяват светлината да прониква в помещението.

Оригинално и стилно решение е просветът, който е добра украса на коридора, благодарение на своите интересни форми.

vrata-badeshte1
Рисувано стъкло врата интериорна

За детската стая и спалнята шумоизолацията е основен фактор при избора на врата. Най-предпочитани за тези помещения са плътните врати от дървесина. Акацията и борът изолират добре шума, а кедърът и борът не биха се справили толкова добре с изолирането на звука, затова ще бъде необходимо закупуването на допълнителни уплътнения.

Холът и библиотеката предполагат по-представителни врати. Луксозните портални врати за по-широки отвори, декорирани с оригинални форми, са особено подходящи за такъв тип помещения.

Устойчивостта на влага е основна характеристика при покупката на врата за баня. Моделите, които са направени от естествено дърво не са подходящи за мокри помещения, тъй като материалът има способността да набъбва бързо заради високата си хигроскопичност.

Пластмасовите врати от PVC, например, са много добър избор в този случай. Облицовката им трябва да бъде влаго и водоустойчива – няколко слоя емайллак или лак + фурнир.

Промишлени помещения

За тези помещения е излишно да се купуват скъпи дървени интериорни врати. Помещенията, които не са с особени условия като висока влажност или ниска температура, могат да имат обикновени MDF врати, които биха издържали дълго време. Голяма част от производствените обекти е необходимо да са оборудвани според правилата за пожарна безопасност, така че добро решение за тях са пожароустойчивите врати.

Основно правило за вратите в лечебните заведения е да се измиват със специален антибактериален разтвор. Именно заради това вратите на кабинетите е нужно да са облицовани със специален материал, устойчив на влага и агресивно въздействие.

Най-подходящи в този случай са белите ламинирани врати с пластмасово покритие.

Преди да направите своя избор е необходимо да се информирате добре за качествата на вратата и дали подхожда на съответното помещение.

Ето и малко повече интересна информация за интериорните врати Борман.

Трябва да се запознаете с устойчивостта, изолацията и другите подробности около модела на конкретната врата. Най-добре е да направите консултация със специалисти в тази област, за да изберете идеалната за вас врата.

Препоръчително е за монтажа на вратата също да се възползвате от услугите на професионалисти, за да бъде извършен максимално добре и да сте доволни от крайния резултат.

А знаете ли коя интериорна врата е точно най-подходящия избор в конкретната ситуация при Вас? Вижте…