Качествена дограма за вашите прозорци

Прозорците могат да бъдат основен източник на загуба на топлина. Един дом с единични стъклопакети може да загуби повече от 60% от топлината си без дори да забележи. Естествено, това означава по-високи сметки за отопление, както и увеличаване на количеството енергия, необходима за поддържане на топлината в дома или повече енергия през топлия сезон за охлаждане на въздуха в дома.

Вижте и за качествените врати.

Най-добрият начин да се запази топлината е да се предотврати изтичането й от дома, на първо място. Очевидно е, че трябва да се направи нещо и то е да се спре изтичането на толкова много ценна енергия през прозорците. Това определено би било икономически най-ефективната мярка.

Какво представлява един двоен стъклопакет?

Вместо едно стъкло, двойния стъклопакет използва две стъкла, разделени от въздух (или газ), изпълнено пространство, обикновено около 16 mm широко. Въздухът между стъклата намалява предаването на топлината и държи студа отвън и топлия въздух вътре. Другите предимства на двойния стъклопакет включват намаляването на нивата на шума, идващ отвън, както и предотвратяването на конденз.

Необходимостта да се намалят сметките за отопление до минимум и да се увеличи осъзнаване на екологичните проблеми като цяло е накарало много хора да осъвременят своите прозорците си от единични до двойни стъклопакети. Разходите за добавяне на екстри в дома ви може да са значителни, но в дългосрочен план това гарантира, че ремонта или осъвременяването няма да се превърне в увеличение за вашите сметки за отопление, заради това, че прозорците ви не са с двоен стъклопакет. Прозорците и вратите с двоен стъклопакет, монтирани на предна позиция, ще ви помогнат да спестите пари в дългосрочен план, като и да намалите въглеродния отпечатък на Вашия дом.

Когато стигнете до избора на стъкло на вашите прозорци, можете да се спрете на :

  • Нискоемисийно стъкло, което е с покритие, отразяващо топлината обратно в стаята, но позволява на топлината и светлината отвън, за да преминат вътре в помещението.
  • Акустично стъкло, което способства намаляването на шума, идващ отвън – то е идеално, ако живеете в близост до магистрала, летище или строителна зона.
  • Самопочистващото стъкло може да звучи прекалено хубаво, за да е истина, но е идеално за прозорци на места, които са трудно достигне. На таванските помещения и зимните градини прозорците са трудно достъпни и могат да бъдат опасни за почистване, но самопочистващите се прозорци могат да се съхраняват в перфектен прозрачен вид целогодишно.

В общи линии, когато дойде време да избирате каква дограма и какво стъкло да използвате за вашите прозорци, изберете най- доброто, това, което ще улесни живота ви максимално.