Новата входна врата- добра инвестиция

Външната врата на вашия дом може да допринесе значително за изтичане на топлия въздух, особено ако е стара, неизолирана, монтирана неправилно или уплътненията са неправилно поставени. Уплътнителите могат да намалят загубите на енергия, дължащи се на изтичане на въздух.

Избор на външна врата

Новите външни врати често пасват чудесно и изолират по-добре от по-старите модели. Ако имате по-стари врати в дома си, ще направите  добра инвестиция заменяйки ги с нови, в резултат на което ще имате по-ниски разходи за отопление и охлаждане на дома. Ако изграждате нов дом, трябва да помислите за покупката на възможно най-енергийно ефективната врата.

ВИДОВЕ ВРАТИ

Има един общ вид външни врата има със стоманена обшивка и с ядро от полиуретанова пяна за изолация. Тя обикновено включва магнитна ивица (подобно на магнитно уплътнение на вратата на хладилника) като уплътнение. Ако е монтирано правилно и не се огъва, този тип врата не се нуждае от допълнително уплътнение.

А къде да сложим пожароустойчиви врати? Вижте…

Стъклени врати, особено плъзгащите се стъклени врати, губят много повече топлина, отколкото други видове врати, тъй като стъклото е много лош изолатор. Повечето съвременни стъклени врати с метални рамки имат термо мост, който представлява пластмасов изолатор между вътрешните и външните части на рамката. Модели с няколко слоя стъкло, ниско емисионно покритие, и / или ниска проводимост на газове между стъклата са добра инвестиция, особено в екстремни климатични условия. При закупуване или замяна външните врати, имайте предвид, че летящите врати предлагат много по-добър вакуум от плъзгащите се видове.

Невъзможно е да се спре цялото изтичане на въздуха около уплътненията на стъклена плъзгаща врата докато тя се използва. В допълнение, след години употреба уплътнението се износва, така че изтичането на въздуха се увеличава с възрастта на вратата. Ако производителят позволява, можете да замените износения уплътнител на плъзгащите се стъклени врати.

Монтаж

Когато си купувате врата, то вероятно ще бъде предварително окачена. Предварително окачените врати обикновено идват с дървени или стоманени рамки. Вие ще трябва да демонтирате съществуващата каса преди да монтирате предварително окачената врата. Рамката на вратата трябва да е максимално правоъгълна, така че уплътненията на вратите да залепнат здраво за касата и пантите да съвпаднат.

Преди да наредите всичко, сложете разширяваща пяна за уплътняване, която да запечата новата рамка на вратата. Това ще помогне за предотвратяване на движението на въздуха около уплътненията на вратите и в къщата. Нанесете внимателно, особено ако рамката е дървена, за да се избегне изместване на рамката от пяната.

Ако е необходимо, можете добавите още уплътнения. Проверявайте уплътненията на вашите външни врати всяка година, за да ги смените, ако е необходимо.