Ползите от пожароустойчиви входни врати

Пожароустойчиви входни врати се използват масово в индустрията, в обществени и офис сгради, търговски и административни обекти и пр.

Големият човекопоток, високото натоварване на електрическата мрежа или наличието на запалими вещества създават повишен риск от пожар. Неизправността на електроинсталацията и недобре загасен фас от цигара са две от най-честите причини за възникване на огнената стихия. Какви са ползите от пожароустойчиви врати в тези случаи?

pojaroustoichivi-vrati-borman
Пожароустойчива входна врата с Антипаник дръжки

Устройството на тези входни врати позволява да задържат както огъня, така и дима, за период от 15 до 120 минути. Това дава достатъчно време за предприемане на необходимите мерки по евакуация на помещенията и елиминиране на огнището. Невъзможността за разпространение на пожара и ограничаването му в мястото на възникване намаляват многократно щетите по имуществото и улесняват гасенето.

Вижте и предложенията за входните и интериорните врати в София.

Противопожарните врати са направени от метални листове, издържащи на много висока температура, и могат да имат пълнеж от изолационен материал (полиуретанова вата, която е практически негорима). Имат устойчиво прахово покритие, което им придава приятен външен вид.

Касата на огнеупорните врати е снабдена с термо-набъбваща уплътнителна лента, която има звукоизолиращата функция на стандартните гумени уплътнения, но при екстремно повишаване на температурата тя може да увеличава обема си. По този начин се гарантира почти херметично затваряне на вратата и преминаването на дим и прахови частици е абсолютно невъзможно. Това е една от причините обикновените метални врати да не са пожароустойчиви.

Огнеупорните врати от нисък клас (с по-кратко време на задържане на огъня) намират приложение и в домашни условия. Те могат да се произвеждат от дървен материал със специално покритие или да включват стъклени елементи, което ги прави неразличими на външен вид от обикновените входни и интериорни врати.

Единствената разлика при пожароустойчивите входни врати е, че върху тях не могат да се поставят външни резета или други заключващи механизми, тъй като нарушението в целостта на вратата ще доведе до намаляване на нейната функционалност.

При желание за допълнителна защита срещу отваряне или разбиване на вратата, клиентите могат да поръчат вграждането на такива механизми още в самия процес на производство, за да се запази здравината и огнеустойчивостта на структурата.

Освен това се препоръчва монтаж от специалисти, за да могат противопожарните врати да имат максимална ефективност.

Входна врата от стомана или от фибростъкло? Външен вид и дизайн, енергийна ефективност, цена…вижте критериите при избора…

Фирма Борман Комерс предлага на Вашето внимание противопожарни врати с различна огнеустойчивост, сертифицирани по международен ISO 9001:2000 стандарт. Тези врати са изключително здрави и предлагат надеждна защита за Вашия дом, офис или промишлено помещение.