Входна врата за дървената барака

Обикновено, след цялото усилие при изграждането на вашата дървена барака, ще имате отчаяна нужда от това, да предотвратите влизането на любопитни съседи и крадци. В този случай, ключовият елемент е входната врата, тъй като тя ще ви пази от любопитните очи, когато не сте там и ще превърне бараката в безопасно убежище.

metalna-vrataЕто някои идеи, които могат да ви помогнат да решите кой дизайн е най-подходящ за вашата нова дървена барака.

Масивно дърво

На пръв поглед най-подходяща и надеждна ще е дървена входна врата с катинар и ключ, но трябва да се има предвид, че това не е къща, пълна с ценни вещи. Най-често тя се използва като скривалище за детето и дори мисълта, че възрастните не могат да го намерят, се оказва привлекателна. Също така, трябва да се помним, че бараката може да е вкопана в земята, една врата от масивна дървесина няма да пропуска светлина. Спрете се на лека дървена врата, която ще даде необходимата сигурност, но ще е достатъчно лека, за да се използва за дървената барака.

Какво трябва да знаем, преди и след като си купим входна врата? И как да подредим кухнята след това…

Завеси

Друг вариант е да изберете завеси. В този случай помислете за подходящият материал за завесата. Трябва ли да бъде завесата ви влагоустойчива? Ще може ли тази водоустойчива завеса да предпази вътрешността на бараката от дъждовна вода в лошо време? Не е ли по- добре завесата да бъде от плат? Завесата от здрав плат няма да се вее в цялото помещение от вятъра. Завесата от който и да е материал, изисква прикачването на оловни тежести към долния подгъв. Това ще държи завесата да виси вертикално, дори и да е ветровито, и тя ще предпазва от студа навън.

Можете също така да изберете завеса от мъниста, която може да се купи готова и само да се закачи или можете да я направите сами като изберете размер, цветовете на мънистата и модела за украсяване на завесата. Това е добър вариант, ако искате да добавите различна текстура към бараката. Оловни тежести могат да бъдат добавени и към мънистените завеси.

Перспекс

Друг вариант би било изрязан по размер правоъгълник от перспекс, поставя се в дървената рамка и така може да служи като врата. Това ще гарантира, че децата ще играят безопасно, тъй като те определено ще използват бараката точно за това. Освен това, децата са в състояние да надничат отвън, така че да няма граници между тях и природата.

Всичко може да се използва, за да се оформи входа на бараката, така че да е удобен за всичко, което трябва да направите. Използвайте въображението си, за да се възползвате максимално от това, което имате на ваше разположение…и всъщност, дали ще си вземете нова врата, или просто ще предприемете реставрация на старата дървена – избора е Ваш!