Защо е необходима смяна на входната врата?

Не веднъж сме чували хората да казват, че входната врата е представлява лицето на един дом. Още щом застанат пред вратата, всеки гост ще си направи бърз извод за това какъв стопани сте и какво може да очаква да види след отварянето на вратата.  

В 90% от случаите, когато решите да направите някаква промяна в дома си, започвате от тапетите, от боята по стените, сменяте мебелите. Никой не се сеща, че всъщност смяната само на входната врата на вашето жилище ви ще допринесе за пълна промяна на интериора. Тази смяна о голяма степен ще освежи дома ви и ще създаде илюзията за цялостна промяна.

6-те грешки при избора на входна врата – от Борман – фирмата за врати в София.

Ако в последно време често ви се налага да нивелирате вратата, трудно я заключвате, покритието й е повредено, помислете сериозно за смяната й с нова. Когато пристъпите към този момент задължително потърсете мнението на дизайнер. Бихте могли да чуете препоръката на търговеца или сами да си подберете подходящата врата за вас. Каквото и да решение да вземете, единственото правило е да заложите на качество и надеждност на достъпна цена. 

Никога не забравяйте, че входна врата не се купува всяка година или през година, затова не правете прибързан избор, разгледайте внимателно предложенията, обмислете вариантите и едва тогава направете покупката.

В специализираните магазини и в интернет се предлага огромно количество разнообразни и модели, материали и цветове на входни врати. Преценете или се посъветвайте със специалист каква би трябвало да бъде вратата за вашето жилище. 

Първо изберете материала на изработка на вратата. Фирмите предлагат масивни, метални, фурнировани, блиндирани врати. Цветът също можете да стане вашата запазена марка. Не пренебрегвайте и шанса да изберете врата, която най- много подхожда на вашия стил. Задължително го съчетайте с интериора на дома. 

Ако търсите добра защита срещу най- приемлива цена, изберете блиндирана врата. Този вид врати изглеждат много по- добре от всички останали,  изключително здрави са, а и подпомагат енергийната ефективност, на която всички се стремим да се подчиним. Така освен да предотвратим нападение от крадци, ще можем и да намалим драстично сметките си за ток или парно. Статистиките казват, че смяната на входната врата е рентабилен разход, защото възвръщаемостта е 95% от стойността. 

Бравата на вратата е едно от нещата, които биха ви дали някаква сигурност, дебелината на метала, определено е още по- важна, когато мислим за превенция от кражба. От значение за защитата на дома са и пантите, както и системата за заключване.

Вариантите, които ни предлагат търговските вериги са многобройни, затова първо разгледайте водещите тенденции на пазара и направете своя избор.